Reportage
 
   

Saabveteranerna på besök hos Nevs

Torsdagen den 11 september besökte nästan 70 medlemmar från Saabveteranerna Nevs.
Vi samlades i den nya eventlokalen i anslutning till slutmonteringen. Först fick vi information både av Göran Fredriksson och Mikael Östlund om Nevs, deras vision och dagsläget, synen på elbilarnas framtid och Kina som marknad. Under den efterföljande frågestunden tog många chansen att få svar och det starka intresset och hjärtat för Stallbackafabriken och Saab-bilen gick inte att ta miste på. Flera Saabveteraner har ju varit testförare av Nevs nya 9-3:a modellår 14 och vittnade om att den har utvecklats och blivit bättre, bland annat är det ljudisoleringen och körprestandan som sticker ut.

Anders Björnberg presenterade därefter elbilen och elbilsprojektet och alla kunde också detaljstudera en av de fyra elbilsprototyperna som stod uppställd i eventlokalen.
Stig Runesson kåserade sedan mycket uppskattat kring en del av sina minnen och upplevelser från sina 40 år i de olika fabrikerna. Han uppmandes att nedteckna sina hågkomster för vårt arkiv.
Som avslutning hade så produktionspersonal ordnat med en rundtur i monteringen både till fots och med besökståget. Flera Saabveteraner konstaterade att Nevs investerat en hel del i underhåll av produktionsutrustning och lokalerna. Det kändes dock sorgligt att ingen produktion är igång och alla önskar att Nevs lyckas komma igång igen.

     Bengt Dahlberg


    

    

                                                                                                                     
  Foto:  Nevs

                                                                                                             

 

  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!