Reportage
 
 
Resa till Baldersnäs herrgårds julmarknad fredag 10 november 2006


Årets resa gick den här gången till vackra Dalsland och Baldersnäs Herrgård.
49 förväntasfulla resenärer tog plats i bussen och som vanligt hade vi tur med vädret.
Soligt med ett par minusgrader på morgon gjorde att rimfrosten låg kvar i gräset och skönhetsintrycken från landskapet förstärktes.

Baldersnäs herrgård är omgiven av brukstraditionens alla byggnader, belägen på en vacker halvö i Laxsjön som ingår i Dalslands kanal. Det var den dalsländska järnhanteringen som lade grunden för Baldersnäs herrgård på 1700-talet. Den nuvarande huvudbyggnaden uppfördes 1910. Baldersnäs är idag ett centrum för natur, kultur och turism i Dalsland. Ingvar Oldsberg, känd som både sportjournalist och programledare i TV kan nu också titulera sig som godsherre på Baldersnäs. Tyvärr fanns han personligen inte själv på plats vid besöket utan stod endast som ”vaxfigur” i foajen på herrgården.

Julmarknaden hölls i de olika byggnaderna som tillhörde herrgården. Allehanda hand-gjorda produkter med inriktning mot julen som utbjöds till försäljning gjorde att man började ana närheten till årets största helg. I matboden gavs tillfälle för avsmakning och inköp av julens delikatesser.

Efter några timmars rundvandring var det så dags att inmundiga lunchen på herrgården.
Vi bjöds på viltfärsbiff med kantarellsås, kokt potatis med rårörda lingon, hembakt vörtbröd samt dryck och bakefter kaffe med äppelkaka. Maten smakade bra och det var skönt att komma in i stugvärmen en stund.

Efter lunchen var det så dags för de sista inköpen innan hemfärden startade kl 14.00.
Vi var tillbaka i Trollhättan ca kl 15.30 efter en trevlig dags samvaro.

     Britt Back


OBS  Klicka på bilderna för att förstora dom.                                                                                                                                                                   Foto lennart Bergström

                                                                                                                  

  
  Saab s Veteranförening
  c/o Innovatum 
  Box 902
  461 29 Trollhättan
Ansvarig utgivare:
Göran Jönsson     
Tel.0520-97630
 
Webmaster:
Olle Johansson
Tel. 0520-31663
 

©
Eftertryck utan tillstånd förbjudes.
Citera gärna, men ange källa!